Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Ми ж не про золотий батон запитували,  а лише про ключик…

Волинь-нова

Ми ж не про золотий батон запитували, а лише про ключик…

А хто його вручив усім відомому Буратіно? Ага, тепер згадали «Триста лет тому назад…»?!!

Але щоб було зрозуміло для тих читачів, хто вперше знайшов сторінку із нашим інтелектуальним конкурсом, повторимо запитання, в якому ми вас хотіли повернути у дитинство. Хоча вірш–завдання зі збірки «Бенкет Чаклунки» поетеси Галини Зелінської із села Суховоля Луцького району Волині був непростий, як і її життя.

«Гарбуз із секретом» — 11 (2019)

Вже і доля мене не злюбила,

Що свій ключик від щастя

Втопила

Ненароком я в озері смутку.

Відгукнись, черепахо 

……. !

Яке пропущене слово в поезії однієї волинської поетеси ми заховали у гарбузі?

Відгадку — Тортило (Черепаха Тортила) — вказало лише 6 наших читачів. А переможців, як ви знаєте, взагалі має бути лише два. Тому знову вдалися до жеребкування. І щаслива рука нашої таємничої і чарівної авторки Ші Мур вказала, що по 100 гривень ми маємо вручити Миколі Івановичу Короткому із села Хоцьки Переяслав–Хмельницького району Київської області («Яка ж іще черепаха вручає золотий ключик від щастя?») і Марії Денисівні Книш, яка проживає у Смідині Старовижівського району Волинської області («Я проримувала і засміялася: «Підходить Тортила із казки про Буратіно!»).

Щоб отримати гроші, переможців просимо надіслати на адресу редакції (листом або електронкою) копії першої та другої сторінок паспорта та ідентифікаційного коду.

А нам час оголошувати нове завдання.

Щоб отримати гроші, переможців просимо надіслати на адресу редакції (листом або електронкою) копії першої та другої сторінок паспорта та ідентифікаційного коду.

«Гарбуз із секретом» — 16 (2019)

Цей предмет у старшого і середнього покоління асоціюється з Володимиром Леніним і кіньми. Але з’явився він у нас завдяки такому випадку.

Одного дня пані Ф. забігла до пані Ю. на чашку чаю. Та запросила гостю до столу, взяла ніж і звично почала встромляти його в одну…«голову». Раптом різак зісковзнув і врізався господині в іншу руку. Фонтаном бризнула кров. «Придумай що–небудь!» — заволала вона до чоловіка Я.

І він придумав! Навіть ми користуємось цим винаходом вдома, хоч тепер усе рідше, уже майже два століття. Але нас цікавить вага тієї дивної «голови», в яку били ножем…

Тож яку цифру ми заховали у гарбузі?

Слово–відповідь треба надіслати до 3 травня тільки у вигляді sms–повідомлення на номери: 0501354776 і 0672829775 (наприклад: «М’яч», «Три ведмеді», «Наталія Мурахевич»).

Увага: з одного номера можна відправляти лише одне sms! Цей номер і братиме участь у жеребкуванні при розіграші призових 200 гривень, якщо правильних відповідей буде більше двох. А ще спеціальний приз — 150 гривень — отримає той, хто в листі на поштову адресу (43 025, Луцьк, просп. Волі, 13) чи електронну ([email protected]найяскравіше опише, як шукав чи шукали правильну відповідь.

P. S. Щось ми ще не отримали фотодоказ на наш подарунковий квест від 28 березня, тому повторюємо завдання: «Шукайте в самому центрі міста, де знаходиться найдовший в Україні будинок, праворуч (якщо дивитися з боку «Біг–Бена») від дому, де кілька років тому була резонансна пожежа, найромантичніший заклад Юлії. Якщо зайти в це приміщення, яке часто виручає закоханих, — ліворуч буде кавова точка, але йдіть прямо, чемно вітайтеся і промовляйте: «Я хочу назвати вам пароль від «Цікавої газети на вихідні». Сфотографуйтесь із презентом та надішліть світлину з номером свого телефону в редакцію і матимете шанс на ще один виграш. А пароль: «Юлія-400».

P. S.1. Мова не про Лондон.

Перемог вам!

Грицько ГАРБУЗ.

 

Це цікаво

«Все вокруг казалось дивным триста лет тому назад…»

Черепаха Тортила (Tortila) — другорядний персонаж казки «Золотий ключик, або Пригоди Буратіно» (1936), яку російський письменник Олексій Толстой літературно переробив із книги італійця Карло Коллоді «Пригоди Піноккіо. Історія дерев’яної ляльки».

 

 Черепаха живе в Болоті країни Дурнів, волею випадку стає берегинею золотого ключика, який упустив у воду Карабас–Барабас, і передає цей предмет головному герою — Буратіно.

Її роль у фільмі «Пригоди Буратіно» («Білорусьфільм», 1975) чудово зіграла знаменита радянська акторка Рина Зелена (1901 — 1991) — на фото.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel