Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
До Луцького пологового їдуть народжувати й з інших областей

Лариса Шендибило: «У ванні з теплою водою жінка може полегшити біль під час переймів».

Фото Євгенії СОМОВОЇ.

До Луцького пологового їдуть народжувати й з інших областей

Чому жінки обирають саме цей заклад, розповіли під час Дня відкритих дверей

Такий захід тут відбувся вперше. Для сімейних пар, які очікують дитину, та всіх охочих провели екскурсію закладом, ознайомили з оснащенням, умовами перебування в стаціонарі. Показали все — від приймального відділення до пологових залів, кімнати виписки, фотозони, кухні, з якої доносився запах аж ніяк не лікарняної їжі. Майбутні мами мали змогу відчути атмосферу, яка тут панує, поспілкуватися з лікарями–акушерами, гінекологами, неонатологами, отримати відповіді на запитання.

Жінкам сподобалися сучасна апаратура, яка допомагає діагностувати захворювання, виходжувати дітей, палати, де вони можуть перебувати з чоловіками, подругами чи мамами, пологові зали.

— Вони мають сучасне обладнання, аби породілля могла вільно обрати ту позицію, в якій зручно народжувати, — розповідала завідувачка Центру планування сім’ї і репродукції людини Лариса Шендибило.

День відкритих дверей вирішили провести, щоб майбутні мами побачили, де і в яких умовах будуть народжувати.

За словами заступниці головного лікаря з неонатології Олени Курак, нині змінилися підходи до виходжування новонароджених, на світ з’являється більше здорових діток. У закладі працює висококваліфікований персонал, завдяки якому тут показники перинатальної смертності не перевищують європейські. Водночас передові медичні практики поєднуються з комфортом і турботою про мам та немовлят. Тому в Луцькому клінічному пологовому будинку народжують багато жінок з інших областей та навіть іноземки.

Психолог Оксана Касіян налаштовує майбутніх мам  на грудне вигодовування немовлят.
Психолог Оксана Касіян налаштовує майбутніх мам на грудне вигодовування немовлят.

 

Гостей ознайомили з роботою «Школи відповідального батьківства», що діє в пологовому будинку. З майбутніми мамами і татами там спілкуються психолог, педіатр, акушер–гінеколог, анестезіолог. Їм розповідають про вагітність, підготовку до появи дитини на світ, пологи, догляд за немовлям.

— Із жінками, які відвідували школу, працювати легше, — зазначив завідувач пологового відділення № 2 Сергій Сябрук. — Вони знають, як коректно поводитися під час усіх етапів пологів.

За словами головного лікаря Луцького клінічного пологового будинку Михайла Токарчука, День відкритих дверей вирішили провести, щоб майбутні мами побачили, де і в яких умовах будуть народжувати, які обстеження тут проводять, як діагностують ту чи іншу патологію, знали, як виписують, харчують…

Такий захід будуть проводити щомісяця. Адже майбутнім мамам потрібна не лише висококваліфікована допомога, а й інформація про заклад, який обирають для народження дитини.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel