Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
«Свою золоту медаль  я присвячую батькові,  який із небес допомагає мені»

Зустрічали Кирила в аеропорту «Бориспіль» татові бойові побратими.

Фото bbc.com.

«Свою золоту медаль я присвячую батькові, який із небес допомагає мені»

У складі молодіжної збірної України U 20 чемпіоном світу з футболу став 19-річний Кирило Дришлюк — син полеглого героя АТО Павла Дришлюка (на фото внизу)

 

 Його батько — легендарний майор авіації — загинув 6 червня 2014 року, коли літак–фоторозвідник Ан-30Б, що здійснював спостережний політ над містом Слов’янськ Донецької області, був збитий російськими терористами з ПЗРК. Ракета влучила у правий двигун і спричинила пожежу, вогонь перекинувся на праве крило, повітряна машина почала втрачати висоту і падати на житлові квартали Слов’янська. Командир екіпажу Костянтин Могилко віддав наказ екіпажу залишити борт. Борттехнік Павло Дришлюк допоміг двом молодим лейтенантам зняти бронежилети, одягти парашути і вистрибнути з літака на висоті 800 м. Сам же разом із командиром підполковником Костянтином Могилком і бортмеханіком прапорщиком Олексієм Потапенком залишився на облавку. Ціною власного життя екіпаж скерував літак за межі міста й запобіг жертвам серед мирного населення. Машина впала північніше Слов’янська, за селом Пришиб.

Кирило Дришлюк любив футбол змалку. З 13–літнього віку грав за київське «Динамо» у дитячо–юнацькій футбольній лізі України. У 2016 році став гравцем кропивницької «Зірки». З початку сезону 2016/2017 виступав переважно за юнацьку (10 ігор) і молодіжну (9 ігор) команди клубу. За основну команду дебютував 23 квітня 2017–го, вийшовши на заміну на 83–й хвилині виїзного матчу проти кам’янської «Сталі». 3 вересня 2018 року виступав за «Олександрію».

Ціною власного життя екіпаж скерував літак за межі міста й запобіг жертвам серед мирного населення.

Після перемоги юнацьку збірну України в аеропорту «Бориспіль» зустрічали вболівальники. Серед них — військові 15–ї бригади транспортної авіації, які приїхали привітати сина свого загиблого колеги. «Мрія батька здійснилася. Сьогодні Кирило Дришлюк — 15–й номер команди–переможниці світового футбольного турніру. І ми не могли не бути поруч із ним у такий важливий день», — кажуть вони.

 

 16 червня 2019 року Кирило отримав іменний годинник від Міністерства оборони України за перемогу на молодіжному Чемпіонаті світу

Хлопець розповів журналістам, що присвятив свою перемогу батькові. «Кожного дня я молюся і прошу його, щоб він мені допомагав. Радий, що ми не підвели його й стали чемпіо­нами світу», — сказав він в інтерв’ю виданню sport.ua.

Надія АНДРІЙЧУК.

За матеріалами bbc.com, ukrreporter.com.ua, uk.wikipedia.org.

Telegram Channel