Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
«Бог ніколи не моргає»

Урок 50–й цієї книги звучить так: «Життя не перев’язане червоним бантиком, але все одно воно — найцінніший подарунок!».

Фото livejournal.com.

«Бог ніколи не моргає»

Так стверджує в однойменній книзі двічі фіналіст (за новим правописом — фіналістКА) Пулітцерівської премії Регіна Бретт. Американська блогерка запропонувала в ній «50 уроків, які змінять твоє життя». Ми ж із одного сформували запитання і задали вам. Думали, що легеньке — навіть не читаючи книгу, можна було здогадатись. Та де там!

Чи то спека повпливала на вашу логіку, чи то багато хто вже вирушив у відпустку, де листоноші несила доставити «Цікаву газету на вихідні», а інтернет так глючить, що volyn.com.ua майже не завантажується, але, судячи з ваших нечисленних відповідей, запитання виявилося каверзним, майже не підйомним. Тому давайте нагадаємо його ще раз.

«Гарбуз із секретом» — 21 (2019)

Одна популярна американська блогерка — тезка по імені співачки і колишньої ведучої програми «Орел і решка» — розповідала, як вчилася разом зі своїм чоловіком (котрий має таке ж ім’я, що й актор фільму «Міцний горішок») поважати чужу думку. У їхньому випадку — одне одного…

Так–от: вони придбали дім. Вирішили прикрасити стіни картинами. Разом вибирали, куди їх повісити. Все було добре, поки не дійшли до картин із зображенням гоночних червоних машин у чорному обрамленні. Чоловік хотів повісити їх на видному для гостей місці, а жінка, навпаки, — викинути. Врешті вирішили: відносимо полотна в підвальне приміщення, а там — поживемо–побачимо…

Років через три чоловік наткнувся на них і запитав: «А чиї це картини?» Потім почав запевняти, що ніколи їх не бачив. Отакої! Врешті чоловік і дружина вирішили забрати полотна з підвалу, адже дійшли висновку, що вони матимуть неперевершений вигляд на…

Яке слово ми заховали у гарбузі?

Звісно, всілякі варіанти типу «кухня–спальня–вітальня–калідор–коридор–спортзал» ми отримували. Але слово–відгадку — «СМІТНИК» — так–так, Регіна Бретт (тезка ексведучої «Орла і решки» Регіни Тодоренко) разом зі своїм чоловіком Брюсом (одноІМ’Янником славнозвісного «міцного горішка» Брюса Вілліса) дійшли спільної мови, коли зрозуміли, що картини із зображенням гоночних машин у чорному обрамленні «матимуть неперевершений вигляд на смітнику» — надіслало лише двоє (!) наших учасниць. Тому цього разу навіть жеребкування не знадобилось. Ми кажемо «Віват!» і вручаємо по 100 гривень Раїсі Векерик із села Новий Двір Турійського району Волинської області («Цю книгу донька Ольга раніше придбала, ми її вже прочитали, тож жодних проблем не мали із завданням») і Тетяні Потаповій із Ковеля («Скажу, що цього разу здобула технічну перемогу за допомогою інтернету. Вбила в гуглівський пошуковик імена подружжя «Регіна» та «Брюс» — і натрапила на книгу «Бог ніколи не моргає», де й знайшла відповідний текст. Яке враження на мене справили ці уроки–колонки американки? Спокійне. Після того, як дізналася, що знаменитий моралізатор Дейл Карнегі, автор неймовірно популярної колись книги «Як здобувати друзів і впливати на людей», закінчив своє життя в самотності, я всі ці повчання письменників–психологів–психотерапевтів–філософів–блогерів не вважаю вже останньою інстанцією для себе», — усміхається).

Після того, як дізналася, що знаменитий моралізатор Дейл Карнегі, автор неймовірно популярної колись книги «Як здобувати друзів і впливати на людей», закінчив своє життя в самотності, я всі ці повчання письменників–психологів–психотерапевтів–філософів–блогерів не вважаю вже останньою інстанцією для себе.

Так, пані Тетяно, недарма ж у нашому народі говорять: «Людей питай, а свою голову май».

Переможців (точніше вже — переможниць) просимо надіслати на адресу редакції (листом або електронкою) копії першої та другої сторінок паспорта та ідентифікаційного коду.

А нам час оголошувати нове завдання — сподіваємось, цього разу воно справді буде для вас легким…

«Гарбуз із секретом» — 26 (2019)

Серце, ангел, копиця, кінь, собака, стіжок, гриб, птах, тризуб…

У гарбузі ми заховали слово, яке може утворити перераховані нами в першому реченні назви. Є воно і в тужливій поезії–пісні, куплет з якої ми вам пропонуємо. Точніше, пропонуємо словеса, з яких можна скласти цей куплет. Якщо це зробити правильно — відповідно до оригіналу тексту, то сьоме за рахунком і буде нашою відповіддю. Звісно, слово–відгадку, яку ви можете уздріти майже щодня, ми пропустили:

Доти/лелі/з/з/кублі/їм/крила/сплять/білі–білі/доки/лелекою/матір’ю/доки/виростуть/сняться/малі/в.

Що за слово ми заховали у гарбузі?

Відповідь треба надіслати до 13 липня тільки у вигляді sms–повідомлення на номери: 0501354776 і 0672829775 (наприклад: «М’яч», «Три ведмеді», «Іван Шевчук»).

Увага: з одного номера можна відправляти лише одне sms! Цей номер і братиме участь у жеребкуванні при розіграші призових 200 гривень, якщо правильних відповідей буде більше двох. А ще спеціальний приз — 150 гривень — отримає той, хто в листі на поштову адресу (43 025, Луцьк, просп. Волі, 13) чи електронну ([email protected]) найяскравіше опише, як шукав чи шукали правильну відповідь.

До зустрічі!

Грицько ГАРБУЗ.

Telegram Channel