Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Не забудьте приготувати настоянку  із зелених горіхів

Волинь-нова

Не забудьте приготувати настоянку із зелених горіхів

Наприкінці червня — на початку липня плоди мають ще не затверділу шкаралупу, їх можна наскрізь проколоти голкою. Якщо з дірочки капає сік — саме час запасатися цілющою сировиною

У незрілих плодах горіха волоського є велика кількість вітаміну С, йод, цинк, залізо, поліненасичені жири та унікальний природний антибіотик юглон. Завдяки цьому ліки з них зміцнюють імунітет, поліпшують роботу «лінивої» щитоподібної залози, прискорюють процеси загоєння та епітелізації ран, допомагають запобігти розвитку атеросклерозу, зупиняють кровотечі, усувають запальні процеси та розлади органів шлунково–кишкового тракту, сприяють відновленню організму після хвороб…

Настоянку для внутрішнього застосування я роблю з медом і на горілці. Пропорції такі: до 40 подрібнених горіхів додаю 5 столових ложок меду і цю суміш заливаю горілкою, щоб літрова банка була заповнена до країв. Тримаю її місяць у темному прохолодному місці, потім ще три тижні — в холодильнику, вживаю по 1 десертній ложці два рази на день перед їжею.

У незрілих плодах горіха волоського є велика кількість вітаміну С, йод, цинк, залізо, поліненасичені жири та унікальний природний антибіотик юглон.

Хто не може вживати спиртне, можна обійтися без нього. 1 кг зелених волоських горіхів подрібнити і залити 1 кг натурального меду, щоб плоди були повністю покриті ним. Під дією меду горіхи інтенсивно починають виділяти сік. Закрити банку кришкою і поставити в темне місце на 1 місяць. Вміст необхідно час від часу перемішувати. Далі горіхи видаляємо, а отриману рідину треба вживати по чайній ложці три рази на день перед їжею.

Настоянка для зовнішнього застосування готується на гасі. Засіб використовують для компресів і натирань при хворобах опорно–рухового апарату, при болю у м’язах, суглобах. Для отримання цієї настоянки знадобиться 500 г подрібнених зелених горіхів, по 1,5 л води та гасу.

Не можна застосовувати для оздоровлення горіхи молочної стиглості та засоби з них при гіперфункції щитоподібної залози, алергії, псоріазі, гастриті, нейродерміті, екземі, схильності до тромбоутворення, дітям до 12 років, вагітним, людям із нирковими патологіями.

Олена ГОРОБЧЕНКО.

Telegram Channel