Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Приготуйте особливу паску

Хай сяє сонцем Великодній хліб!

Фото із сайту home-recipes.com.ua.

Приготуйте особливу паску

Завдяки цьому рецепту навіть ті жінки, яким доводиться цілий день проводити на роботі, зможуть потішити своїх рідних духмяною великодньою випічкою. Адже все дуже просто: розчиняєте вранці, а ввечері додаєте решту складників, замішуєте, розкладаєте тісто у форми і практично відразу печете

Інгредієнти: 3–4 скл. цукру, 18 жовтків, 200 г вершкового масла, 200 г маргарину, 200 г свіжих дріжджів, 0,5 скл. олії без запаху, 1 л молока, борошно, ванільний цукор, 1 скл. родзинок.

Приготування. На дно миски висипати 2 склянки цукру, вилити трохи збиті жовтки. На них постругати ножем масло й маргарин, подрібнити дріжджі, зверху висипати решту цукру і залити теплим (але не гарячим!) кип’яченим молоком. Все! Миску накрити рушничком і залишити на пів доби. Через 10–12 годин просіяти борошно і вимісити – чим довше, тим смачнішими будуть паски (місити не менше 40 хвилин). 

Тісто має вийти дуже м’яке, еластичне і блискуче. В кінці додати родзинки, ванілін, олію, ще раз добре вимісити, після чого зразу розкладати у форми, заповнюючи їх на третину. Коли паски піднімуться, змащуємо верх збитим жовтком і випікаємо у попередньо розігрітій духовці або в печі. 

Оздоблюємо на свій смак.

Читайте також: «27 квітня: яке сьогодні свято й що не можна робити».

Реклама Google

Telegram Channel