Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
У росії розлюбили Аллу Пугачову, бо вона – проти війни

Молодший на 28 років чоловік і малі діти тримають Аллу Борисівну у формі.

Фото із сайту glamurchik.tochka.net.

У росії розлюбили Аллу Пугачову, бо вона – проти війни

15 квітня головній зірці естради СРСР, яку тепер цькують на московщині, виповнилось 75 років. Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну вона виїхала з рф, потім поверталась, а потім – знову виїхала в Ізраїль

 

 Пугачова кілька разів висловилася проти війни росії в Україні. Проте, на відміну від свого чоловіка Максима Галкіна, її антивоєнна риторика є більш м’якою.

Як відомо, в росії на Галкіна завели кримінальну справу через розповсюдження так званих фейків про російську армію. Його також визнали у рф «іноагентом». Коли це сталось у вересні 2022 року, Алла Пугачова зробила свою першу різку публічну заяву про війну.

«Прошу зарахувати мене до лав іноагентів моєї улюбленої країни, бо я солідарна зі своїм чоловіком – чесною, порядною і щирою людиною, справжнім і непідкупним патріотом росії, який бажає Батьківщині процвітання, мирного життя, свободи слова і припинення загибелі наших хлопців за ілюзорні цілі, які роблять нашу країну ізгоєм і обтяжують життя наших громадян», – написала вона.

У відповідь обурилися депутати російської Держдуми, провладні артисти та громадські діячі. На адресу однієї з найбільш відомих співачок посипалися тонни критики.

На будівлі знаменитого телецентру «Останкіно» у москві з’явилося нецензурне послання, адресоване Аллі Пугачовій.

Лунає критика щодо співачки і зараз, через півтора року після її заяви. Як нагадує BBC, у квітні 2024 року депутат російського парламенту Сергій Соловйов закликав Аллу Пугачову публічно попросити вибачення «за свої помилки та антиросійську позицію». 

«У Пугачової ніколи не було жодної громадянської позиції. Її громадянська позиція виражалася у кількості грошей, які їй заплатили», – сказав про неї російський концертний директор Сергій Лавров.

Пугачова на все це реагує по-різному. В основному – мовчанням, іноді дякує прихильникам за підтримку, публікує відео та фото з друзями-артистами, які критикують війну і теж виїхали. Іноді присвячує недоброзичливцям дописи: «Боже, пробач цим продажним тварюкам, лицемірам і брехунам, бо не відають, що творять».

Або розміщує відео танців під українську народну пісню «Ой на горі два дубки». Під такими дописами розгортаються справжні битви коментарів – користувачі з росії її проклинають. Українці – дякують за підтримку.

Нещодавно подружжя Пугачової та Галкіна підтримали трирічну дівчинку з України, яка заспівала українською пісню «Мільйон червоних троянд» та подякувала за підтримку України. «Душею і всім серцем з тобою», – написала на це Пугачова. Галкін написав коментар українською: «Дай Боже, тобі щастя, сонечко».

До речі, на своє 75-річчя Алла Пугачова вперше за довгий час випустила нову пісню. Вона називається «Життя надто гарне»...

Лія ЛІС.

Реклама Google

Telegram Channel