Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
На змаганнях силачів переміг... ієромонах

«Ми з ієромонахом Макарієм як брати – і у спорті, і у вірі», – каже тренер Павло Зінько.

Фото із сайту ugcc.ua.

На змаганнях силачів переміг... ієромонах

Чернець Свято-Успенської Унівської Лаври, що на Львівщині, Макарій Дутка переміг на чемпіонаті України з пауерліфтингу, встановивши восьмий рекорд країни

Свою перемогу він присвятив ЗСУ, оголосивши новий збір на дрони

«Дорогі брати та сестри, щойно у Києві зі своїм особистим тренером Павлом Зіньком виграли Чемпіонат України з пауерліфтингу. Зробив восьмий рекорд України з результатом 193 кг у вивазі лежачи», – повідомив у мережі отець Макарій.

Також він оголосив збір на 33 дрони для бійців 24-ї ОМБр імені короля Данила та попросив донатити замість надсилання йому привітань. Загальна сума збору 500 тис. грн. Дрони будуть придбані спільно з Всеукраїнським благодійним проєктом «Пташки перемоги», завдяки якому на фронт вже доставили понад 6 тисяч дронів.

Монахи дотримують посту у визначені періоди та дні й не можуть їсти м’ясні та молочні страви. Тож ієромонах Макарій – унікальний спортсмен.

До слова, ієромонах самостійно почав займатися паверліфтингом у 2012 році, а професійно – у 2016-му. Владика Венедикт Алексійчук (єпископ УГКЦ) дав благословення на те, аби отець Макарій працював із тренером і брав участь у турнірах.

– Відтоді ми разом – тренуємося, їздимо на змагання, – розповів його тренер Павло Зінько. – Починали у ваговій категорії до 60 кілограмів. Тоді отець Макарій підіймав штангу вагою десь 105 кілограмів. А тепер під час тренувального процесу вже може подужати й 220 кілограмів. Ми з ієромонахом Макарієм як брати – і у спорті, і у вірі. У спорті мій підопічний досягає постійного прогресу...

Варто розуміти, що стиль життя і раціон в отця Макарія дещо інший, ніж у решти спортсменів. Монахи дотримують посту у визначені періоди та дні й не можуть їсти м’ясні та молочні страви. Тож ієромонах Макарій – унікальний спортсмен. Він – людина від Бога.

Петро ПАС.

Читайте також: Довбик один пенальті не забив, але «Барселона» все одно його хоче (Відео)​.

Реклама Google

Telegram Channel