Курси НБУ $ 39.58 € 42.85
Наш аналог «Ланцета» може завдавати ударів  за 100 кілометрів

Цей БПЛА має електричний двигун та запускається з катапульти, що робить його застосування простим для користувачів.

Фото – ТГ Андрія ЄРМАКА.

Наш аналог «Ланцета» може завдавати ударів за 100 кілометрів

Президенту України Володимиру Зеленському представили нову модель баражуючого (бродячого) боєприпаса, який має зайняти ту ж нішу, що і російський «Ланцет»

Він зможе завдавати удари по об’єктах на оперативно-тактичній глибині 100 кілометрів. Ця модель БПЛА вже здобула перші перемоги на полі бою, успішно уразивши, зокрема, російський зенітний ракетний комплекс.

Як повідомляє «Мілітарний», вона атакує ціль під прямим кутом, полюючи на ворожі розвідувальні безпілотники, що наводять російські авіаційні та ракетні удари по українському тилу та передовій, новий БПЛА зможе знизити ударний потенціал російських військ. Окрім того, він буде мати змогу завдавати високоточні удари по важливих одиницях бойової техніки на великій відстані від лінії фронту.

Як і більшість безпілотників, цей БПЛА має електричний двигун та запускається з катапульти, що робить його застосування простим для користувачів. Високу маневровність та можливість ураження статичних та рухомих цілей по різних траєкторіях БПЛА забезпечує новий Х-подібний фюзеляж. Зокрема, він здатен заходити на ціль під прямим кутом.

Максимальна швидкість безпілотника не перевищує 180 км/год. Тому його основними цілями можуть бути об’єкти, що рухаються повільніше 130 км/год. Фактично мова йде про російські «Орлан-10», Zala та «Ланцети». Хоча, теоретично, це можуть бути і зависаючі або пролітаючі на зустрічних курсах гелікоптери. Важливим елементом нового українського ударного комплексу є дрон-ретранслятор, що працює в парі з баражуючим боєприпасом. Він виконує задачі з пошуку цілі, її відстеження в очікуванні ударного дрона та об’єктивного контролю наслідків влучання.

Усі безпілотники комплексу оснащують високонадійними модулями шифрованого зв’язку (стандарт AES 256), що дає змогу працювати в умовах активного придушення системами РЕБ.

Ще одним важливим нововведенням для ударного комплексу стала інтеграція системи «машинного зору», яка забезпечує захоплення об’єктів та автоматичне донаведення на ціль.

Читайте також: Чорна звістка з фронту прийшла на Волинь: повідомили про загибель аж 4 наших земляків.

Реклама Google

Telegram Channel