Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
Волонтери оновили стелу на в’їзді на Донеччину і… зазнали критики

Стела «Донецька область» до «косметичного ремонту» і після. На світлині ініціаторка оновлення – Вікторія Чорногор.

Фотоколаж із сайту telegraf.com.ua.

Волонтери оновили стелу на в’їзді на Донеччину і… зазнали критики

«Ще нічого не закінчилося, а вже фарбою замальовано, наче й нічого не було»

Четверо активістів самотужки відновили стелу на в’їзді до Донецької області. Для цього вони здерли наліпки підрозділів і зафарбували підписи бійців.

За повідомленням донецьких ЗМІ, «красу навели» волонтери Вікторія Чорногор, Олег Боровик, Анатолій Шахо та Костянтин Деревинський. Величезне спасибі.

Але «оновлення» спричинило суперечки в соцмережах. Так, бойова медикиня добровольчого батальйону «Госпітальєри» Ірина Цибух назвала такі дії знищенням пам’яті.

Це не про місце для фото, це – пам'ять і біль людей…

«Мені боляче. Це був пам’ятний знак з надпотужним сенсом та історією, а не просто повідомлення про в’їзд в область. Там були підписи наших побратимів, яких уже нема в живих. Можливо, це так боляче, бо ще нічого не закінчилося, а вже фарбою замальовано, наче й нічого не було», – написала вона в соцмережі X.

Волонтерка Яна Статна додала, що «люди трохи переходять межу зі своїм волонтерством». «Хто просив оновлювати стелу? Вона була прекрасна, чудова! Наша найкраща, найрідніша. Це не про місце для фото, це – пам'ять і біль людей…», – зауважила вона.

Водночас є ті, хто підтримує «приведення до ладу» цього знака. Відреагувала й волонтерка Вікторія Чорногор, яка разом з іншими розфарбувала стелу. Вона каже, що не вважає її пам’яткою. «Дякуємо всім, хто підтримує і розуміє, що стела – це не меморіал, стела – це обличчя в першу чергу! Ця стела, слава Богу, не бере участі в бойових діях, а написи благодійних організацій і доставки піци – таке собі.

Звісно, кожен має власну думку і повне право, але нас зрозуміють тільки жителі Донеччини, для яких важливо мирне небо зараз і життя. Стела тепер має дуже гарний вигляд – нагадування того, що Донбас – це серце України», – написала вона.

А ви як гадаєте?

Василина СМЕТАНА.

Реклама Google

Telegram Channel