Курси НБУ $ 39.68 € 42.83
Джонсона переконав одесит, у якого від російських ракет загинули дружина та син?..

Сергій Гайдаржі, в якого путін убив дружину та 4-місячного сина, під час зустрічі з Майклом Джонсоном (на першому фото – у центрі).

Фотоколаж із сайту censor.net.

Джонсона переконав одесит, у якого від російських ракет загинули дружина та син?..

Конгрес США таки прийняв рішення про допомогу Україні

На жаль, розгляд питання затягнувся на пів року. Його блокували так звані республіканці-трампісти в Палаті представників на чолі із спікером Майклом Джонсоном. Переконувати його та його боса Дональда Трампа змінити позицію приїздили найвідоміші лідери вільного світу – від британських до японських політиків.

Важливо, що напередодні вирішального голосування Джонсон зустрівся з одеситом Сергієм Гайдаржі, який втратив дружину та 4-місячного сина під час ракетної атаки росіян на його місто 2 березня 2024 року. Cімейство  Гайдаржі є прибічником євангельського християнства, а дружина Сергія була донькою пастора. Майк Джонсон – також євангельський християнин. Можливо, це теж вплинуло на те, що спікер нарешті остаточно став на правильний бік історії і дозволив поставити на голосування питання щодо допомоги Україні, попередньо підготувавши власний варіант законопроєкту.

Отже, 20 квітня під час голосування «за» допомогу Україні висловилось 311 конгресменів, проти – 112. Оскільки в Конгресі, парламенті США – дві палати, то рішення має затвердити й інша палата – Сенат. Це було заплановано на 23 квітня. В Сенаті, яким, на відміну від Палати представників, керує демократ, – значно поміркованіші конгресмени, тож ризик непроходження документа – мінімальний.

Загальний обсяг допомоги Україні у майже 61 млрд доларів розподілять наступним чином: 49,9 млрд – оборонні видатки; 7,8 млрд – потенційна бюджетна підтримка; 1,57 млрд – економічна допомога; 400 млн – кошти на захист кордонів та гуманітарне розмінування.

Читайте також: Кожен працюючий данець щомісяця віддає нам понад 5000 гривень.

Реклама Google

Telegram Channel