Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
Кожен працюючий данець щомісяця віддає нам понад 5000 гривень

Кожен працюючий данець щомісяця віддає нам понад 5000 гривень. Вражаюче!

Інфографіка із сайту slovoidilo.ua.

Кожен працюючий данець щомісяця віддає нам понад 5000 гривень

Допомога Україні чи преміум на Netflix?

 Інтернет-видання «Слово і діло» порівняло суму витрат одного громадянина із 10 західних країн-союзників на допомогу Україні з вартістю преміум-підписки на Netflix – популярну у світі інтернет-платформу, де можна насолодитися цікавим серіалом або фільмом у зручний час і без перерви на рекламу

Як рахували?

Суму військової, фінансової та гуманітарної допомоги конкретної країни за два роки (за даними Ukraine Support Tracker) поділили на приблизну кількість зайнятих осіб (дані Організації економічного співробітництва та розвитку). Отриману цифру розділили на 24 (два роки), щоб дізнатися, скільки платник податків у середньому платив на місяць за допомогу Україні.

Отож, найбільше допомоги (військової, гуманітарної, фінансової) Україні за два роки надали США – 67,7 млрд євро. Враховуючи середню кількість зайнятих у країні осіб, виходить, що одному американцю це коштувало близько 17,7 євро на місяць. Преміум-підписка на Netflix у цій країні і то коштує дорожче – 20,5 євро.

Німеччина за обсягом допомоги Україні посідає друге місце – 22,06 млрд євро. Одному німцю допомога Україні коштує в середньому 21,5 євро на місяць. Це є трохи більше за місячну вартість преміум-підписки на Netflix (17,9 євро).

Велика Британія за два роки надала Україні різної допомоги на 15,7 млрд євро. На одного британця – близько 19,9 євро на місяць, що еквівалентно місяцю преміум-підписки на «стрімінговий» сервіс.

Данія надала Україні допомоги на 8,8 млрд євро (за два роки). З десяти країн, які розглядали, саме громадянам Данії допомога Україні коштувала найдорожче – 121,6 євро на місяць. Для порівняння: преміум-пакет Netflix у країні коштує 19,9 євро за місяць.

Кожен працюючий данець щомісяця віддає нам понад 5000 гривень. Вражаюче!
Кожен працюючий данець щомісяця віддає нам понад 5000 гривень. Вражаюче!

 Зайнятим норвежцям допомога Україні коштувала близько 109,8 євро на місяць – це – вісім місяців підписки на преміум Netflix (13,5 євро на місяць). Допомогу Норвегії оцінюють у 7,6 млрд євро.

Японія надала Україні 7,5 млрд євро гуманітарної та фінансової підтримки. Для одного японця – 4,6 євро на місяць – утричі дешевше за преміум-підписку на Netflix (12,1 євро).

Від Нідерландів Україна отримала 6,2 млрд євро допомоги. Один працюючий мешканець держави витрачав на Україну в середньому 26,8 євро на місяць, що трохи дорожче (15,9 євро) місячної передплати преміум-пакету Netflix.

Допомогу Канади за два роки оцінюють у 4,3 млрд євро. Це – 12,1 євро на місяць на одного зайнятого громадянина.

Польща надала військової, гуманітарної та фінансової допомоги на 4,3 млрд євро: 10,7 євро на місяць на одного зайнятого громадянина. Це є також дешевше за преміум-пакет Netflix.

Допомога Швеції становила майже 3 млрд євро. Таким чином, один зайнятий швед платив у середньому 23,5 євро на місяць – не набагато дорожче за преміум-підписку на Netflix (15,5 євро).

Прочитали, а тепер дайте чесну відповідь на запитання: а скільки щомісяця для ЗСУ виділяєте ви – українець чи українка?

Слава ДІЛО.

Читайте також: Поліцейські упіймали зловмисника, який розрахувався чужою карткою​.

Реклама Google

Telegram Channel